Priprema se ski staza na Kraljevici

Zahvaljujući snegu koji je padao prethodnih dana i angažovanju zaposlenih u Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavanje“, danas se polako privode kraju završni radovi na pripremi skijališta za predstojeću skijališnu sezonu. Debljina snežnog pokrivača na stazi je 20 centimetara, međutim, zbog vlažnog snega ski staza nije pogodna za skijanje, pa još uvek nije otvorena za ljubitelje zimskih sportova.

„Trenutno nema uslova za puštanje u rad same ski staze, ali ćemo narednih dana pratiti vremenske uslove i u skladu sa tim planirati i i veštačko osnežavanje. Sva tri topa su spremna, a danas smo proverili i rad tabača. Žičara će takođe biti u funkciji, a ono što je važno, kada je u pitanju njen rad, je da smo krajem prošle godine dobili potvrdu borskog Tehničkog fakulteta o bezbednosti i ispravnosti žičare“, rekao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JКP „Timok održavanje“.

On je napomenuo da će se narednih dana pratiti i preporuke Štaba za vanredne situacije i u skladu sa tim organizovati rad Skijališta.

„Osim što čekamo da se steknu svi uslovi kako bi ski staza bila puštena u rad, pratimo i preporuke Štaba za vanredne situacije i u skladu sa tim ćemo i reagovati. Ukoliko nam vremenski uslovi dozvole da pripremimo stazu, u skladu sa preporukama Štaba, ona će biti otvorena narednih dana“, dodao je Lalić.

Cena karte ostaje nepromenjena i iznosiće 250 dinara radnim danima, dok će vikendom biti 350.

preuzeto: JKP Timok održavanje