Radionice u Tehničkoj školi: Od izrade igrica do programiranja lego robota

Da tokom zimskog raspusta stariji osnovci kreativno provedu slobodno vreme i da tokom nekoliko dana nauče nešto novo i ovog januara su se pobrinuli u Tehničkoj školi u Zaječaru. Zimska škola programiranja, web dizajna i robotike obogaćena je ovoga puta kursevima za izradu fotografija i igrica.

 

Samo nekoliko dana obuke bilo je dovoljno da osnovci savladaju osnovne tajne programiranja lego robota pa se oni sada mogu takmičiti u brzini ili izvođenju nekih drugih složenih radnji. Sasvim dovoljno raloga za oduševljenje mališana koji stiču prva znanja iz novih tehnologija.

 

Radionice za osnovce tokom zimskog raspusta redovna su praksa u zaječarskoj Tehničkoj školi. Mnogi od ranijih polaznika, sada su đaci ove škole i uspešni takmičari. A sve počinje u ovom kabinetu.

Učenici za nekoliko dana mogu da nauče neke osnovne stvari oko programiranje robota, pokretanja i grafike na displeju. Interesantno im je jer je za početak sasvim dovoljno predznanje iz osnovne škole, a radionice i jesu predviđene za osnovce,

kaže nam Vladislav Jelenković, nastavnik mađinske grupe predmeta.

 

Zimska škola ove godine ima 40 polaznika, najviše do sada. Najbrojnija je grupa na programiranju lego robota, a mnogi pohađaju više radionica. Sedmake i osmake interesuju i web dizajn i kreiranje sajtova.

Na radinici CSS i web dizajnaDionice se sa ili web dizajna polaznici uče osnovne korake u programiranju a kako da naprave svoju statičku stranicu na internetu, a očekuje ih i kreiranje dinamičkih stranica na internetu pomoću drugih alata,

pojašnjava Dejan Nikolić, nastavnik elektro grupe predmeta

Osim ove dve, škola organizuje i radionice za izradu fotografija i igrica.

Koristi su višestruke, osnovci kreativno provode slobodno vreme, nauče nešto novo, upoznaju se sa školom i nastavnicima, a možda i otkriju čime žele da se bave u budućnosti.