Rotarijanci donirali dronove i mBot robote školama na istoku Srbije

Rotari klub Beograd Čukarica donirao je školama u Zaječaru, Boru, Negotinu, Majdanpeku, Kladovu, Žagubici i Knjaževcu 25 mBot robota i 9 dronova, u okviru Memoranduma “Za lepšu školu”.

Naime, ovim memorandumom koji su potpisali Rotari Distrikt 2483 Srbija i Crna Gora i rotari klubovi u Srbiji sa Ministarstvom prosvete predviđeno je da rotarijanci obezbede što više raznih digitalnih alata za povećanje digitalne pismenosti naših đaka.

Donacija je predstavnicima škola uručena u Naučnom klubu Gimnazije u Zaječaru.

„Cilj je učenje naših najmlađih programskim jezikom Skreč i Pajton koji su budućnost u programiranju. Radimo na jednom od osnovnih stubova Rotarija – povećanje digitalne pismesnosti, a samim tim probaćemo da obezbedimo i bolju budućnost za naše najmlađe“, kazao je Dragan Jovanović, predsednik Rotari kluba Zaječar.

„Ovo je treći put da Rotari Distrikt dodeljuje mBot robote i dronove i to je sjajan spoj Rotarija i Ministarstva prosvete koji imaju potpisan Sporazum o saradnji. Jedna od oblasti delovanja Rotarija je obrazovanje. Ove godine ćemo podeliti 200 donova i mBot robota školama u Srbiji, a 25 mBot robota i 9 dronova je opredeljenjo za škole u Zaječarskom, Borskom, Pčinjskom i Braničevskom okrugu“, rekao je Srđan Stanojević, sekretar Rotari kluba Zaječar i direktor Gimnazije.

Na osnovu potpisanog Memoranduma rotarijanci su poslednjih godina donirali osnovnim školama preko 600 računara, 870 dronova i 1.000 mBot robota za učenje programskih jezika Skreč i Pajton.

foto: fb Rotari klub Beograd Čukarica