Seoske sportske igre u Zaječaru 13. septembra

Zaječar će i ove godine biti domaćin Seoskih igara Sportskog saveza Srbije, a upravo zbog ovogodišnjeg izdanja ove velike manifestacije, u Beogradu je u ponedeljak 31. avgusta organizovan sastanak svih teritorijalnih sportskih saveza koji će sprovesti akciju u svojim gradovima.

Ukupno 11 gradova učesnika organizovaće Seoske igre, a pobednici sa lokalnih takmičenja, obezbediće plasman na veliko finale u Vrnjačkoj Banji, od 25 – 27. septembra.Pored Zaječara, Seoske igre Sportskog saveza Srbije, biće održane u Valjevu, Кraljevu, Petrovcu na Mlavi, Ubu, Somboru, Кruševcu, Vranju, Priboju, Majdanpeku i Velikoj plani, a pobednik velikog finala u Vrnjačkoj Banji, na poklon dobija teren za mali fudbal i rukomet, dar Sportskog saveza Srbije.

Pobednik prošlog izdanja Seoskih igara u Zaječaru bila je ekipa Grljana, dok je drugo mesto zauzeo Zvezdan, a upravo ekipe ovih sela predstavljale su Zaječar na velikom finalu u Rudnoj Glavi.

Ove godine, zbog većeg broja učesnika, format je promenjen i samo pobednička ekipa sa takmičenja u Zaječaru, koje je na programu u nedelju 13. septembra na Popovoj plaži, kvalifikovaće se za završnicu Seoskih igara u Vrnjačkoj Banji.

Svaka ekipa broji 20 takmičara, od čega je makar pet žena, a nadmetaće se u ukupno 10 disciplina.