Skupština grada zaseda 13. februara

Na sednici Skupštine grada, sazvanoj za četvrtak po hitnom postupku, odbornici će odlučivati o raspuštanju Saveta Mesne zajednice Vratarnica i imenovanju poverenika grada Zaječara, radi obavljanja neodložnih poslova te mesne zajednice, do konstituisanja Saveta.

Kako se navodi, Savet MZ Vratarnica nije zasedao duže od tri meseca zbog čega nije moguće obavljati aktivnosti važne za funkcionisanje sela. Gradsko veće predložilo je da povеrеnik grada Zajеčara, do izbora novog saveta, bude Miodrag Jovanović.

Pretres Predloga Rešenja o imenovanju predsednika, članova i sekretara Komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica i njihovih zamenika, kao i pretres Predloga Rešenja o obrazovanju Drugostepene komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica, takođe će se naći na dnevnom redu sutrašnje sednice.

Kako je iz nadležnog ministarstva stigla saglasnost o imenovanju Nenada Dinulovića, diplomiranog pravnika, za v.d. direktora Centra za socijalni rad, a Gradsko veće utvrdilo taj predlog, ostaje da se o tome izjasni i gradski parlament. Podsećamo, Mirjana Radivojević, koja je upravljala ustanovom, podnela je ostavku.

Na dnevnom redu sednice je potvrđivanje mandata odborniku Skupštine grada Zaječara, umesto nedavno preminulog Jovice Mihailovića. Odborničku grupu Srpske napredne stranke pojačaće poljoprivredni inženjer Vladimir Stošić.

Sednica je zakazana za 16 sati.