Socijalisti na izbore izlaze u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom

Socijalistička partija Srbije saopštila je da je na današnjoj sednici Glavnog odbora odlučeno da na predstojeće parlamentarne izbore izađe “u tradicionalnoj koaliciji” s Jedinstvenom Srbijom.

Za lokalne izbore će važiti “isti princip” kao i za republičke izbore, ili će SPS izaći u koaliciji “s drugim partijama prema potrebama lokalne sredine”, saopštila je ta stranka.

Utvrđena je lista kandidata za parlamentarne izbore, na kojoj će biti “veći broj žena i mladih”.

Sednicom je predsedavao predsednik SPS Ivica Dačić koji je kazao da je njihov cilj da osvoje više od 11 procenata glasova, koliko su osvojili na izborima 2016. godine i da će sve ispod tog rezultata za tu koaliciju biti neuspeh i da će za to svi biti odgovorni, uključujući i njega.

 

Dačić je rekao da izborna kampanja koju će voditi SPS neće biti skupa, i da je sve što su u prethodnom periodu uradili u odbrani državnih i nacionalnih interesa „ogledalo te stranke“.

Lider socijalista objašnjava da je ponosan na sve rezultate koje je ostvarila vladajuća koalicija SNS i SPS, počev od stabilnih finansija, ekonomije, odbrane nacionalnih i državnih interesa, te naglasio da očekuje da će te dve stranke nastaviti saradnju i posle izbora.

foto: Služba za informisanje GO SPS