Sokobanja proglašena turističkim mestom prve kategorije

Кomisija za kategorizaciju turističkog mesta Ministarstva turizma i omladine donela je Rešenje kojim je Sokobanja proglašena turističkim mestom prve kategorije.

U godini kada Srbija obeležava 186 godina organizovanog turizma koji je započet u Sokobanji, država je prepoznala napredak u razvoju i vrednosti Zelenog srca Srbije, i zasluženo je Sokobanju uvrstila među prioritetne turističke destinacije na turističkoj mapi Srbije.

Sokobanja već godinama drži primat na domaćem turističkom tržištu. Rešenjem koje je resorno ministarstvo donelo utvrđeno je da Sokobanja ispunjava uslove za prvu kategoriju. Neprekidan rast turističkog prometa, sadržaji i turistička infrastruktura i suprastruktura doprineli su da Sokobanja ispunjava uslove za turističko mesto prve kategorije.

Zahtev za kategorizaciju turističkog mesta lokalna samouprava podnosi na tri godine, a ovogodišnja odluka Ministarstva turizma i omladine je pokazatelj da je Sokobanja ostvarila vidljiv napredak i da se turistički razvija u skladu sa zahtevima modernog doba.