U Zaječaru održan 11. protest “1 od 5 miliona”

U Zaječaru je  večeras po jedanaesti put održan gradjanski protest “1 od 5 miliona”.

Protestanti su se okupili na Trgu Nikole Pašića a gost iz Beograda, potpredsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Lazar Đurović izjavio je da se ne smeju ponoviti greške činjene posle 5. oktobra 2000. godine i da se posle promena, svi odgovorni za sadašnje stanje moraju procesuirati, kazniti ili lustrirati. On je predsednika Srbije Aleksandra Vučića pozvao da ukoliko mu je teško, kao što svakoga dana govori, podnese ostavku i rukovodjenje zemljom prepusti drugome.

Odbornica Demokratske stranke u Skupštini grada Zaječara, Dragana Rašić, za situaciju u gradu optužila je aktuelnog gradonačelnika Boška Ničića.

Posle okupljanja na Trgu Nikole Pašića protestanti su prošetali centralnim gradskim ulicama pri čemu je dok su na zgradi nekadašnjeg Komiteta i zgradi Gradske uprave lepili nalepnice sa obećanjima i izjavama gradonačelnika Ničića, došlo do lakšeg incidenta izmedju protestanata i pripadnika Komunalne policije koja je fotografisala sve one koji su pomenute nalepnice lepili.

Podsećamo da je zbog lepljenja nalepnica ovakve sadržine, pre nekoliko dana sa 10.000 dinara kažnjen jedan od organizatora protesta u Zaječaru, Nemanja Veljković.

izvor: Za media