U Zaječaru se održava 7. Međunarodni inkluzivni festival

Prvi dan 7. Međunarodnog inkluzivnog festivala “Art zona za sve” u Zaječaru protekao je u upoznavanju i druženju učesnika manifestacije iz Vidina, Rijeke, Skoplja, Beograda, Bele Crkve, Negotina, Prizrena i grada domaćina.

Otvorena je izložba slika Teodore Radovanović i Art radionice pokrenute u okviru Dečijeg centra, predstavljen je brend Boggyart iz Bele Crkve, nastupile su devojke iz Baletskog studia Eureka Dance Company iz Skoplja, a u ime domaćine predstavili su se MC Džoni i Irena Milkić. Druženje je nastavljeno sa štulašima, klovnovima i vilama iz UV Dance iz Beograda.

Podsetimo, Dečiji centar uz podršku Ministarstva kulture, Rekonstrukcije ženski fond i Tempus fondacije učestvuje u kreiranju inkluzivne kulturne politike naše zajednice, i u potrazi je za novim strategijama inkluzije i integracije različitih marginalnih grupa dece i mladih.

U toku prethodnih šest festivala, oko 2.500 dece i mladih sa Balkana na otvorenoj sceni prikazvali su svoje stvaralaštvo iz različitih oblasti umetnosti ( dramske, baletske, pantomimske predstave, opera, koncerti…).

Festival se završava 28. avgusta.

foto: Dečji centar Zaječar