U Zubetincu rekonstruisan Dom kulture

Meštani Zubetinca i drugih okolnih sela moći će ponovo da se okupljaju u zgradi Zadružnog doma jer je rekonstrukcija završena.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić prilikom svoje radne posete ovom selu kaže da je ovo samo jedan od uređenih domova koji je rekonstruisan u knjaževačkim selima i da će dom, osim za druženje, služiti stanovnicima sela i za organizovanje sportskih i kulturnih manifestacija.

“Dom u Zubetincu je još jedan od domova u knjaževačkim selima koje smo rekonstruisali u prethodnih nekoliko godina. Mnogo je sela od napuštenih i ruiniranih objekata dobilo ovakve prostore za okupljanje, druženje, za neke seoske manifestacije, proslave privatnog karaktera. Dom u Zubetincu je jedan od lepših domova u knjaževačkim selima, izgleda zaista fantastično. Angažovali su se privrednici koji su rodom iz Zubetinca da daju svoj doprinos. Oni su svojim, ali i opštinskim sredstvima, opremili i dobili ovaj objekat ovakav kakav jeste. Zubetinac zaslužuje ovakav objekat za svoje manifestacije. Setimo se samo “Hajke na vuka” koja se tradicionalno organizuje u Zubetincu i koja okuplja na stotine lovaca iz čitave Srbije. Mi želimo da ih ove godine iznenadimo prijemom u ovom novom objektu koji je, čini mi se, samo na pola puta od onog što je naš cilj, a naš cilj je da ovde napravimo smeštajne jedinice, da pored trpezarije, velike i male sale, sanitarnih objekata imamo i prostor gde će naši gosti koji će ovde dolaziti, moći i da prenoće”, rekao je Đokić.

izvor i foto: Opština Knjaževac