Ugovor o energetskoj sanaciji za rekonstrukciju ŠOSO “Jelena Majstorović”

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, uručila je u Smederevskoj Palanci ugovore predstavnicima 38 lokalnih samouprava koje su na javnom pozivu dobile sredstva za ulaganje u povećanje energetske efikasnosti u javne objekte, i poručila da je povećanje energetske efikasnosti nacionalni projekat i posao koji se tiče svih institucija, privrede i građana.

Predstavniku grada Zaječara, načelniku Odeljenja za objedinjene javne nabavke i lokalni ekonomski razvoj Ivanu Živkoviću ministarka je uručila ugovor koji se odnosi na sanaciju i rekonstrukciju ŠOSO “Jelena Majstorović” u Zaječaru, gde će se na osnovu dobijenog projekta raditi na kompletnoj zameni stolarije, grejanja, fasade, elektroinstalacija.

Projekti za koje su dodeljena sredstva uključuju osnovne škole, zgrade opština, domove kulture, vrtiće, fakultete, centar za socijalni rad, zatvoreni bazen, javno osvetljenje, a prvi put javnim pozivom bili su obuhvaćeni i instalacija fotonaponskih sistema i solarnih panela za proizvodnju električne energije.