Uređeno dva hektara Park šume “Kraljevica”

U proteklih mesec dana radnici Javnog komunalnog preduzeća “Timok održavanje” radili su na krčenju šiblja i ostale nepoželjne vegetacije na prostoru izletišta Paviljon, na platou oko nekadašnje kafane iznad pomenutog izletišta, kao i na prostoru duž takozvanih Rimskih stepenica.

Prostor koji je uređen, na ukupnoj površini od oko dva hektara, dobio je potpuno drugačiji izgled, a tu se posao u Park šumi “Kraljevica”, prema rečima nadležnih iz JKP “Timok održavanje”, ne završava.

Trenutno se radi na uređenju prostora oko “Istočne tvrđave”, a u planu je i sređivanje pešačkih staza. Obiman posao obuhvata krčenje šiblja i orezivanje grana duž staza.

Kako naglašavaju u JKP “Timok održavanje” svi radovi u Park šumi “Kraljevica” rade se u skladu sa smernicama koje su date u dokumentu “Osnova gazdovanja šumama za G.J. Kraljevica”, koja je izrađena u skladu s odredbama određenih zakona i akata.

Opšti cilj gazdovanja ovim prostorom je očuvanje, zaštita i unapređenje prostora i potencijala parka radi obezbeđivanja što racionalnijeg korišćenja njegovih ukupnih vrednosti, a time i životne sredine u celini, pa su u skladu sa tim realizovani radovi na pomenutim lokacijama.

izvor i foto: JKP Timok održavanje