Bora Dimitrijević odlikovan Sretenjskim ordenom trećeg stepena

Na svečanosti u Beogradu, povodom Dana državnosti Srbije, Bori Dimitrijeviću, dugogodišnjem direktoru Arhiva i Narodnog muzeja u Zaječaru, uručen je Sretenjski orden trećeg stepena za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti javnih i kulturnih delatnosti. Ovo priznanje mu je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Hvala svima koji su doprineli i pomogli, ovo odlikovanje delim sa mnogim svojim saradnicima u zemlji i inostranstvu!”,  napisao je na fb profilu dobitnik Bora Dimitrijević.

Na spisku odlikovanih je i Institut za rudarstvo i metalurgiju Bor – za naročite zasluge u oblasti geologije, rudarstva i metalurgije, povodom 60 godina postojanja. Ova ustanova dobila je Sretenjski orden drugog reda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na dodeli ordenâ i odlikovanja povodom Sretenja, Dana državnosti Srbije, da otadžbina nije ni pleme ni jezik, nego kolektivni duh jednog naroda.

“Kolektivni duh predstavlja i materijalnu i moralnu oblast”, naveo je predsednik.

Podsetio je one koji od danas nose breme velike odgovornosti.

“Okupili smo se da vam iskažemo zahvalnost, naklonost i divljenje”, kazao je predsednik.

Predsednik Vučić dodelio je na ovoj ceremoniji ukupno 71 odlikovanje za 169 lica, među kojima su i posthumno za Sinišu Mihajlovića i Kornelija Kovača.