DDOR olimpijska staza u Zaječaru

Premijerna ovogodišnja „DDOR olimpijska staza“ okupila je u Zaječaru više od 200 učesnika. Gradski skver bio je prepun mališana, učenika osnovnih i srednjih škola, njihovih roditelja i profesora, kao i mnogobrojnih Zaječaraca koji su netremice posmatrali nesvakidašnju manifestaciju u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i grada Zaječara, uz generalno sponzorstvo kompanije DDOR i tehničku podršku Sportskog saveza grada Zaječara.

Promocija olimpijskih vrednosti i bavljenja sportom, kao i upoznavanje sa istorijatom olimpizma u Srbiji, neki su od ciljeva ove sada već tradicionalne manifestacije. Najuspešnijim takmičarima su posle takmičenja koje je trajalo tačno tri sata u subotu 9 septembra uručene i prigodne nagrade. DDOR osiguranje je predalo i donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnim školama „Desanka Maksimović“ iz Zaječara i „Vladislav Petković Dis“ iz Grljana, koje su na subotnjem događaju imale najviše predstavnika od gradskih i seoskih obrazovnih ustanova.

Кajakašica Marija Dostanić koja je na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Duizburgu obezbedila vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine u disciplini К4 500m, bila je specijalni gost zaječarske „Olimpijske staze“, a prisutnima su se sem srpske olimpijke obratili i pomoćnik gradonačelnika Grada Zaječara Milan Stanković i direktor Filijale DDOR osiguranja Dragan Milojević.

Direktor Filijale DDOR osiguranja, gospodin Dragan Milojević, dodelio je nagrade najboljim ekipama koje su učestvovale u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i zahvalio se svim učesnicima, koje su u ime škola primile profesorka fizičkog vaspitanja u OŠ „Desanka Maksimović“ Emina Varat Ilić i profesorka geografije u OŠ „Vladislav Petković Dis“ Emina Jakovljević.

Marija Dostanić se pre trke obratila prisutnima i zahvalila Olimpijskom komitetu Srbije i generalnom sponzoru na pozivu da učestvuje u „DDOR Olimpijskoj stazi“ .

preuzeto: Glas sporta