EUPRO+ obezbedio tri miliona evra za podršku preduzetnicima

EUPRO+ raspisao Javni poziv za predloge projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.

Predmet ovog javnog poziva je Nabavka nove opreme i uvođenje usluga koja će doprineti unapređenju proizvodnje i tržišnog potencijala preduzeća, otvaranju novih radnih mesta i povećanju oporavka i otpornosti od negativnog uticaja pandemije kovida 19.

Javni poziv je namenjen preduzetnicima, mikro i malim preduzećima registrovanim u periodu od 1. januara 2016. do 31. decembra 2020. godine u nekoj od 99 lokalnih samouprava uključenih u EU PRO Plus program, a koja se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga koje obuhvataju informacione tehnologije, arhitektonske i inžinjerske delatnosti, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, usluge vezane za turizam, održavanje i popravke. 

Ukupan budžet projekta je 3 miliona evra, a iznos podrške po pojedinačnom projektu je Od 10.000 do 40.000 evra za preduzeća registrovana za proizvodnu delatnost, odnosno od 10.000 do 30.000 evra za preduzeća registrovana za pružanje usluga.

U oba slučaja obavezno je minimalno sufinansiranje od 20% vrednosti projekta, odnosno 15% za preduzeća iz opština koje su u četvrtoj kategoriji razvijenosti.

Detaljan tekst Javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na internet stranici EUPRO+  https://euproplus.org.rs/kpoziv/javni-poziv-za-predloge-projekata-za-nabavku-opreme-i-uvodjenje-usluga-za-preduzetnike-mikro-i-mala-preduzeca 

Rok za prijavu je 30. jun.