Evropska nedelje sporta u Zaječaru od 23. do 30. septembra

Sve je spremno za početak Evropske nedelje sporta u Zaječaru, tokom koje će od 23. do 30. septembra biti organizovano niz javnih i pokaznih treninga u različitim sportskim disciplinama, a koji će biti potpuno otvoreni za sve zainteresovane, naravno mahom najmlađe sugrađane. Evropska nedelja sporta, preko Olimpijskog komiteta Srbije, ponovo dolazi u grad na Timoku, koji će i ove godine biti jedan od gradova domaćina.

Počev od 23. septembra pa sve do kraja meseca, svakodnevno ćemo imati sportske aktivnosti u izvođenju sportskih klubova, udruženja i obrazovnih ustanova sa teritorije grada Zaječara, sve to u organizaciji Sportskog saveza Zaječara i uz podršku grada Zaječara, koji je i pokrovitelj ove sada već tradicionalne manifestacije.

Evropska nedelja sporta je inicijativa Evropske komisije za promociju sporta i fizičke aktivnosti širom Evrope pod sloganom “Be Active”.

Tokom cele poslednje nedelje septembra, biće organizovan niz sportskih događaja u našoj zemlji kao što su „Sportski izazov“, „Put oko Evrope“ u izvođenju EU delegacije u Srbiji i „BeActive noć“, „Urban sport fest“ i Školski sportski dan, a pored Zaječara, domaćini Evropske nedelje sporta biće i Aranđelovac, Požarevac, Sombor, Bor, Кnjaževac, Pirot, Zrenjanijn, Pančevo i Beograd.

preuzeto: Glas sporta