Filozofska škola u Zaječaru: Budućnost naše intelektualne scene

U Zaječaru je završena trodnevna Međunarodna filozofska škola „Felix Romuliana“, koja je okupila oko 60 učesnika, od kojih je 31 predavač, iz Srbije, Velike Britanije, Italije, Bugarske, Severne Makedonije, Rumunija i Hrvatske.

Tema ovogodišnje filozofske škole bila je “Filozofski uticaj u savremenom svetu, na Balkanu i u Srbiji”. Škola je bila otvorenog tipa, tako da su svi zainteresovani mogli da učestvuju u njenom radu.

Direktor Međunarodne Filozofske škole „Felix Romuliana“, prof dr Milenko Bodin izrazio je veliko zadovoljstvo što iz godine u godinu u radu škole, učestvuju veoma značajni gosti iz inostranstva, sa različitih univerziteta iz regiona i drugih filozofskih centara, ali i iz Srbije.

„Ove godine smo ponovo uspostavili vezu i sa našim studentima, pa smo imali i izlaganja ljudi koji su budućnost naše intelektualne scene. Veoma sam zadovoljan”, kazao je Bodin.

Filozofska škola u Zaječaru održana je po 23. put u organizaciji Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović” iz Zaječara i Centra za primenjenu filozofiju i društvena istraživanja iz Beograda, pod pokroviteljstvom  grada Zaječara.