Gimnazijalki Tari priznanje Srpske akadamije nauka i umetnosti

Svečani novogodišnji prijem za učenike srednjih škola – mlade talente, koji su na različitim međunarodnim naučnim takmičenjima dobili jednu od prve tri nagrade, održan je 27. decembra u Salonu kluba SANU.

Taru Lazarević, učenicu Gimnazije u Zaječaru, za dobitnika nagrade Srpske akademije nauka i umetnosti, kvalifikovalo je osvojeno 1. mesto na Svetskom takmičenju naučno-istraživačkih radova u društvenim naukama (International Conference of Young Social Scientists).

Priznanja mladim talentima dodelio je predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, profesor doktor Vladimir S. Кostić i tom prilikom istakao da ulaganje u mlade smatra pravom vrstom ulaganja.

“Osvajačima zlatnih medalja iz matematike, fizike, informatike, jezika, da ne govorim sada sve oblasti… Niko ih neće sačekati ni na kakvom balkonu. Dva dana nakon svega toga zaboraviće ih, sem njihovih ponosnih roditelja i nastavnika. E, onda se tim roditeljima i nastavnicima pridružila i SANU koja je ponosna na njih”, istakao je akademik Vladimir S. Кostić.

Dobitnicima – a reč je o 63 učenika – tom prilikom su dodeljene nagrade u vidu vaučera i prigodna publikacija SANU.