Kineska Nova godina u Boru uz Karavan prijateljstva na putu svile

Bor je jedan od pet gradova u Srbiji u kome će, u saradnji Vlade Republike Srbije, ambasade Narodne republike Kine i Instituta za pojas i put, biti organizovan doček Kineske Nove godine na otvorenom u okviru manifestacije „Karavan prijateljstva na putu svile“.

 

Na trgu kod Doma kulture u Boru u ponedeljak 23. januara biće postavljeni specijalizovani kamioni u kojima će se pripremati kineska tradicionalna jela, kao i štandovi na kojima će biti izloženi eksponati kineske kulture.

Posetioci će moći da probaju specijalitete nekoliko zemalja Pojasa i puta, ali i da uživaju u Igri lava, nastupu borilačkih veština i perfomansu Cuđua (Drevni kineski fudbal).

Konzum vaučeri za probanje kineske tradicionalne hrane naplaćivaće se 200 dinara, a sav prihod je namenjen Dečijem odeljenu Opšte bolnice Bor.

Ujedno svi koji učestvuju u kvizu znanja moći će da učestvuju i u nagradnom konkursu koji će zajednički pripremiti Institut za pojas i put i Кineski kulturni centar, a gde će glavne nagrade biti dva puta po dve povratne avio karte na direktnim letovima za Кinu.

Svečanosti će upotpuniti vatromet.