Konkurs za demo bendove za nastup na 55. Gitarijadi

Najstarija rok manifestacija, 55. „Zaječarska gitarijada”, biće održana od 25. do 27. avgusta, u gradu na Timoku. Konkurs za prijavu demo bendova je otvoren, a pravo učešća na imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje.

Prijave za učešće na konkursu podnose se isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade www.gitarijada.rs.

Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju i fotografiju benda (jpg). Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na YouTube kanalu „Zaječarske gitarijade”.

Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave koje nisu u skladu sa uslovima Konkursa, neće se razmatrati.

Prijave za učešće na podnose se najkasnije do 25. jula ove godine.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Zaječarske Gitarijade, organizator te manifestacije zadržava pravo produženja roka za prijavu.

Lista prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove iz ovog Konkursa biće objavljena na pomenutom sajtu.

Među prijavljenim bendovima koji ispunjavaju uslove iz konkursa izvršiće se izbor 10 bendova koji će se takmičiti na „Gitarijadi” u Zaječaru u dva polufinala 25. i 26. avgusta, dok će finale biti održano 27. avgusta.

foto: Grad Zaječar/arhiva