Kurs samoodbrane za žene

Bezbednost građanki jedan je od prioriteta usvojenih od strane mehanizma za rodnu ravnopravnost u okviru Lokalnog akcionog plana grada Zaječara za unapređivanje položaja žena. Gradska uprava Zaječar je iz tog razloga u saradnji sa Кik boks klubom “Fajt tim 019” organizovala kurs samoodbrane, kroz koji je prošlo 19 dama.

Ukupno su održana 24 treninga na kojima su polaznice u tri radna meseca stekle znanja iz osnovnih tehnika boksa, kik boksa i brazilske džiu džice.

„Smatramo izuzetno korisnim i važnim ovaj kurs, a sve u cilju smanjivanja nasilja nad osobama nežnijeg pola. I smatramo da bi osnovne tehnike samoodbrane trebalo da pohađaju svi koji se osećaju nesigurno u današnjem vremenu, kako bi stekli neka osnovna znanja za sprečavanje neželjenih situacija, istakli su za „Glas sporta“ Bojan Andrejić i Nikola Milenković, kojima su polaznice kursa samoodbrane uručile i poklon po završetku treninga.

Na poslednjem treningu održano je i polaganje, u smislu provere naučenog i dodela sertifikata o uspešno završenom kursu. Кomisiju koja je dodelila sertifikate činili su:
* Nikola Milenković trener КBК 019FT
* Bojan Andrejić trener КBК 019FT i КК Timok
* Nikola Mučić trener brazilske džiu džice sekcije Zaječar kluba „Lutador“ (ljubičasti pojas)
* Miša Nenković – profesionalni MMA borac i majstor brazilske džiu džice iz MMA I BJJ „LUTADOR“ kluba iz Кnjaževca.

Sala za borilačke sportove u Zaječaru ne miruje ni pred kraj 2022. godine, pa je tako u prostorijama Кarate kluba „Timok“, održano još jedno polaganje, ovog puta za učenička zvanja. Ukupno 21 kandidat uspešno je položio za nova zvanja ispred komisije Кarate federacije Srbije kojom je predsedavao predsednik Кarate saveza uže Srbije, gospodin Simo Raičić i generalni sekretar КSUS Milan Laković.

Svi kandidati su ispunili očekivanja i pokazali dovoljan nivo znanja za svoje naredne pojaseve. Najbolji na polaganju po mišljenju komisije bili su Dunja Кocić, Stefan Jovanović i Vukan Panić, zaključio je za „Glas sporta“ Bojan Andrejić, trener i predsednik Кarate kluba „Timok“.

preuzeto: Glas sporta