Majdanpečani proslavljaju Dan opštine

Svečanoj sednici Skupštine, povodom Dana opštine Majdanpek, pored odbornika lokalnog parlamenta, predstavnika lokalnih ustanova i institucija, prisustvovali su i gosti iz bratske opštine Čelinac u Republici Srpskoj, episkop timočki Ilarion, načelnik Borskog okruga, čelnici lokalnih samouprava u okruženju kao i  menadžment kompanije Ziđin.

U kratkom osvrtu, na period između dva septembra, predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović naglasio je da je tokom proteklih godinu dana mnogo toga urađeno i da iz dana u dan sve veći veći budžet,  zahvaljujući, pre svega, kompaniji Ziđin, daje prostora za još značajnija ulaganja u razvoj cele opštine .

Tradicionalno, na svečanoj sednici povodom Dana opštine, zaslužnim pojedincima i kolektivima uručene su nagrade i pohvale „12. septembar“, najviša opštinska priznanja. Ove godine nagradu su dobili  Marija Milenković Srbulović, iz Naionlanog parka Đerdap, dr  Dejan Pavlović iz GAK Narodni front, dr Kruna Živaljević, Nebojša Suru, vozač u Domu zdravlja „Dr Veroljub Cakić“, Mira Jovanović i Slavica Brankovan iz KUD „Velimir Markićević“, Udruženje građana „Veselo brdašce“, Tamara Dervišević, medicinska sestra, dr Sanela Milojević i Željko Radulović, vozač u Domi zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ Majdanpek.

Pored Mihajla Pavlovića, Ivane Krišanović i Branka Sarića, pohvalu „12. septembar“  dobili su protonamesnik Vlada Vuković i Vesna Žikić, profesor engleskog jezika, od 1. septembra u penziji.

Zaista sam se iznenadila i zahvalila bih se svom kolektivu koji me je predložio, kao i lokalnoj samoupravi s kojom sam imala izuzetnu saradnju proteklih 12 godina, koliko sam bila na čelu OŠ ,,12. septembar“, a sada „Mihajlo Sporić“, rekla je Vesna Žikić.

Iako je pohvala naslovljena na moje ime, ovo je, pre svega, nagrada za naš hram Svetih apostola Petra i Pavla i celu našu Timočku eparhiju. Ovo je prvi put da jedan majdanpečki sveštenik dobija ovakvo jedno priznanje, zbog čega sam veoma ponosan“, naveo je protonamesnik Vlada Vuković.

Dan opštine Majdanpek zaokružen je koncertom  Milice Todorović.

izvor: RTV Bor