MUP formirao Radnu grupu zbog čestih krađa u Ziđinu

Radna grupa koju je MUP formirao za analizu stanja bezbednosti imovine Srbija Ziđin Koper već ima rezultate, budući da je policija u Boru uhapsila četvoricu Borana zbog krađe otpadnog bakra. Policija svakodnevno patrolira između prve i druge smene, a ima i nasumičnog patroliranja u toku dana i noći.

Za samo tri dana, u tri odvojene akcije prošle nedelje, borska policija uhapsila je četvoricu Borana i kod njih pronašla skoro 100 tona sekundarnog bakra ukupne vrednosti oko pola miliona dolara.
Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru svima njima je, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa, određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužiocu.

U Srbija Ziđin Koper navode da su ove vezane akcije hvatanja skupljača bakra rezultat rada nedavno, na državnom nivou formirane Radna grupa za analizu stanja bezbednosti imovine Srbija Ziđin Koper.

Policijska uprava u Boru dobila je nalog da radnoj grupi koju je osnovao MUP Srbije pripremi određene podatke i izveštaje, pa je kompanija po tom osnovu uspostavila tešnju internu saradnju sa organima reda u Boru. Ta tešnja saradnja, pored ostalog, podrazumeva svakodnevne policijske patrole između prve i druge smene, u vreme kada se najveći broj upada u krug kompanije i dogodi, ali i nasumično patroliranje u toku dana i noći. Zbog toga, ali i zato što smo duž zida, kojim smo probali da zaštitimo ulaz u krug kompanije iz pravca starog borskog kopa, iskopali rov dubine i širine pet metara, broj upada u kompaniju konačno je smanjen, kaže rukovodilac Sektora bezbednosti i zdravlja na radu Saša Perišić.

Pravovremeno i pravilno postupanje prilikom sprečavanja otuđenja robe, pronalaska ukradene robe i dovođenja odgovornih pred lice pravde odraz je vaše sposobnosti, efikasne organizacije i visokog profesionalizma kada je suzbijanje kriminala u pitanju – napisao je generalni direktor Srbija Ziđin Koper Jian Ximing, zahvaljujući se načelniku PU Bor Branislavu Stojadinoviću, za nesebičnu podršku i pomoć u sprečavanju otuđenja i pronalaženju ukradene „robe“.

izvor: Danas