Očuh nasmrt pretukao dvogodišnje dete

Bezuman zločin šokirao je Zaječar. Dvogodišnja devojčica koju je nasmrt pretukao očuh M.N. iz okoline Vlasotinca, preminula je u zaječarskoj bolnici.  
Očuhu koji se tereti za krivično delo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom i majci J.T. kojoj se na teret stavlja krivično delo zanemarivanje i zapuštanje maloletnog deteta, određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Zaječaru.
U iznajmljenoj kući u Zaječaru, Miloš N.(1998) iz okoline Vlasotinca, u utorak popodne krvnički je pretukao 22 meseca staru devojčicu P.V, ćerku svoje vanbračne partnerke Jelene T. (2000) iz Grljana. Majka je devojčicu sa teškim povredama tela i glave odvela u zaječarsku bolnicu oko 15 časova, ali uprkos naporima lekara da dete reanimiraju, nisu uspeli da joj spasu život. Devojčica je preminula u 16.10. Naložena je obdukcija u Instiututu za sudsku medicinu u Nišu, a očuhu i majci stavljene su lisice na ruke.
U saopštenju PU Zaječar se navodi:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su M. N. (1998) iz okoline Vlasotinca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom.

Policija je uhapsila i njegovu vanbračnu suprugu J. T. (2000) iz okoline Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zanemarivanje i zapuštanje maloletnog lica.

M. N. se sumnjiči da je, juče u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gde je preminulo, navodi se u saopštenju PU Zaječar.

Majka dvogodišnje devojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug, u prethodnom periodu, tukao devojčicu, ali to nije prijavila policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Zaječaru.

Inače, dvogodišnju devojčicu majka je povela sa sobom kada je pre nekoliko meseci napustila porodicu u Grljanu i preselila se u Zaječar sa vanbračnim suprugom.

U Grljanu saznajemo da je sa njima jedno vreme bilo i dvoje starije dece od 7 i 5 godina, ali su se žalili na agresivnost očuha i poželeli da žive na selu sa ocem i dedom.

Baka po majci, Mirjana Todorovski, kaže da je dan ranije videla devojčicu a da joj se juče čitav sret srušio.

“Pozvali su me sinoć i rekli da dođem u bolnicu, jer dete ima temperaturu. Rekli su mi da je loše. Trčala sam sa posla, a kada sam stigla videla sam policiju…Unuka mi je umrla.”

Povodom tragične smrti maloletne P.V. koja se 21. februara desila u Zaječaru, Centar za socijalni rad u Zaječaru izdaje sledeće saopštenje za javnost:

“Centar za socijalni rad u Zaječaru obavešten je od strane nadležnih organa o smrti maloletne P.V. i odmah je reagovao u okviru svojih nadležnosti. Porodica maloletne P.V. je u evidenciji ovog Centra bila po raznim osnovama još od 2016. godine, tako da je Centar za socijalni rad kontinuirano pratio ovu porodicu u postupcima koji su povremeno vođeni, preduzimajući sve mere iz svoje nadležnosti.
Centar izražava duboko žaljenje zbog smrti maloletne P.V. i očekuje da nadležni organi vrlo brzo utvrde sve činjenice.
Centar naglašava da u dosadašnjem radu sa porodicom nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje dece, niti je neko od roditelja bio prijavljivan za nasilje u porodici u odnosu na decu.“, navodi se u saopštenju Centra za socijalni rad u Zaječaru.