Pozicioniranje Zaječara na turističkoj mapi Srbije

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović posetila je danas Zaječar, gde se sastala sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem, direktorkom Turističke organizacije Zaječar Draganom Gogić Rajković i direktorom filijale Zaječar Nacionalne službe za zapošljavanje Dušanom Mladenovićem.
Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim i budućim ulaganjima u turističku infrastrukturu i pojačavanju promotivnih aktivnosti u cilju povećanja broja turista u narednom periodu.

„Cilj današnjeg sastanka je da vidimo kako možemo dodatno da pozicioniramo Zaječar na turističkoj mapi Srbije kroz još intenzivnije promotivne aktivnosti jer je važno da promovišemo turistima ono što imamo, a Zaječar je u tom smislu bogat sadržajem, a na prvom mestu kulturno-istorijskim spomenicima odnosno lokalitetima. Nema puno gradova u Srbiji koji mogu da se pohvale da imaju lokalitet koji se nalazi na Uneskovoj listi kulturne baštine. Takođe, Zaječar ima potencijal koji se odnosi na banjski i zdravstveni turizam“, rekla je Marija Labović.

Ona je napomenula značaj velikog broja kulturnih događaja, među kojima su Gitarijada i Zoranovi dani koji se nalaze na listi ponuda na sajtu Turističke organizacije Srbije.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je istakao nedostatak smeštajnih kapaciteta i kazao da su za izgradnju novih hotela predviđene tri lokacije i da se čekaju investitori. Takođe, velike mogućnosti nude Gamzigradska Banja i Nikoličevska Banja.

Prilikom obilaska Turističke organizacije grada Zaječara, direktorka TO Srbije najavila je intenzivniju promociju turističkih potencijala Zaječara i organizovanju studijskih poseta i dovođenju inostranih novinara.

Posetu Zaječaru, Marija Labović zaokružila je obilaskom Narodnog muzeja u Zaječaru i razgovoru o jedinom arheološkom lokalitetu na lsti Uneska – Feliks Romulijani kao i u skorom početku izgradnje Vizitorskog centra.

foto:fb SDPS Zaječar