Predsednik Vučić obišao radove na rekonstrukciji puta Golubac-Donji Milanovac

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na obnovi puta Golubac-Donji Milanovac, dužine 55,5 kilometara, i najavio da će kompletna Dunavska magistrala biti obnovljena do kraja juna naredne godine.
Predsednik Vučić je istakao da je cilj da ceo put od Golupca, preko Velikog Gradišta, Donjeg Milanovca, do Kladova, bude potpuno nov i ponovio da putevi u Srbiji, posebno istočnoj, nisu obnavljani 50 godina. On je najavio da će do kraja godine biti završen put Donji Milanovac-Kladovo.

“Onda ostaje 35 kilometara, do juna, da spojimo sve i onda ćemo imati fantastičnu Dunavsku magistralu. Zatim da se obezbedi i druga infrastruktura i sadržaji, marina, pristanište, biciklistička staza”, rekao je predsednik Vučić i preneo da postoji ideja, koja bi turizmu mnogo donela, da se izgradi stakleni most na mestu gde je Dunav najuži, u Kazanu, na visini od 310 metara, koji bi spojio srpsku i rumunsku obalu. On je istakao da je Ramska tvrđava divno mesto, da je nedaleko odatle Dunav najširi, da je Ramska tvrđava obnovljena, Golubačka takođe, kao i da se radi na Fetislam tvrđavi.

“I uz sve to, sada ćete da imate nov put. Tteško je pronaći lepši deo Srbije. Zato često dolazim ovde, jer možemo mnogo da uradimo”, poručio je predsednik Vučić i naveo da obnova puteva na istoku Srbije košta ukupno oko 45 miliona evra.

“Mnogo toga radimo, stvaramo. Ovo je biser Evrope, ne samo Srbije. Svi koji dođu ovde u to mogu da se uvere”, rekao je predsednik Vučić i dodao da postoji mogućnost da se sledeće godine ponovo uvede brod od Beograda do Kladova, za šta je država spremna da izdvoji i subvencije. On je najavio i da će uskoro, krajem septembra ili početkom oktobra, biti otvoren rudnik “Timok” kod Bora.

Predsednik Vučić posetio je i manastir Tumane i istakao da je obaveza predstavnika države da obezbede bolje puteve, urede komunalnu infrastrukturu i tako olakšaju dolazak naših ljudi iz svih krajeva Srbije, ali i Crne Gore i Republike Srpske, u tu svetinju.

preuzetp, tekst i foto: predsednik.rs/Dimitrije Goli