Publika “Nušićevih dana” oduševljena predstavom “Čehovljeva soba”

Na 40. Festivalu “Nušićevi dani” u Smederevu odigrana je predstava zaječarskog teatra „Čehovljeva soba“, po motivima Antona Pavloviča Čehova, u adaptaciji Une Đelošević i Nikole Zavišića, koji je i reditelj predstave.

Ovo muzičko-scensko putovanje u Čehovljevu dimenziju, kroz devet sasvim različitih krugova života Antona Pavloviča, oduševilo je smederevsku publiku koja je zaječarske glumce nagradila gromoglasnim aplauzom.

Nagradu pubike za glumačko ostvarenje večeri dobila je Marija Stanković za uloge Nadežde/Timoške/Ljelje/Hrta. Nagrada je glumici uručena na okruglom stolu održanom nakon izvođenja komada, kojem su prisustvovali svi glumci iz predstave i direktor zaječarskog pozorišta Vladimir Đuričić, kome je uručena zahvalnica za učešće na Festivalu.

Osim Marije u predstavi igraju: Gabrijel Bećarević, Ivana Bartunjek, Branislav Mijatović, Miloš Tanasković, Vujadin Milošević, Viktorija Arsić, Nataša Petrović, Sanja Nedeljković, Jelena Rajić i Ana Bretšnajder.

Članovi zaječarskog pozorišnog ansambla osim što glume, pevaju i sviraju. Bend predstave čine: Vujadin Milošević, Predrag Grbić, Miloš Tanasković, Ana Bretšnajder, Jelena Rajić, Marija Stanković i Ivana Bartunjek.

Predstava je selektovana za učešće na Festivalu u veoma jakoj konkurenciji jer pored zaječarskog teatra na pozorišnim susretima u Smederevu učestvuju Narodno pozorište i Atelje 212 iz Beograda, kao i Narodno pozorište Niš.