Saša Cvetković vicešampion Evrope u powerliftingu

Zaječarac Saša Cvetković novi je vicešampion Evrope u powerliftingu.

Na Evropskom prvenstvu u Tiszakecshke u Mađarskoj, Cvetković je osvojio srebrnu medalju u kategoriji Master 2 do 125 kg.

Sa rezultatom u totalu 705 kg ( čučanj- 260 kg, benč-157,5 kg, mrtvo dizanje-287.5 kg) oborio je svoj lični rekord, ali mu je zlato izmako za 5 kg, tako da je titula pripala Mađaru Bognaru Ištvanu.

Ja sam prezadovoljan! Od oktobra, kada sam osvojio Balkanski šampionat, popravio sam total za čak 50 kg i postigao rezultate koje nisam očekivao. Spremniji nego što sam mislio. Pripremao sam se šest meseci, a mislio sam da ću do ovog rezultata stići tek krajem godine. Srebrna medalja je došla kao rezultat napornih priprema. Osećam se odlično i odmorno,

prenosi Cvetković prve utiske iz Mađarske za Zaječarsku hroniku.

Od Balkanskog prvenstva prošlog oktobra, Cvetković, profesor fizičke kulture po profesiji, bio je sam svoj trener, uz odgovarajući režim ishrane. Kako u julu puni 49 godina, rezultat je više nego fantastičan.

Planovi su mi kratkoročni, a ciljevi dugoročni. U septembru mi predstoji BALKANSKO PRVENSTVO IPF (sa doping kontrolom), tako da očekujem postizanje državnih rekorda u svojoj kategoriji.
Nikada u životu nisam koristio nedozvoljena sredstva, a u IPF federaciji kazna za otkrivena nedozvoljena sredstva je 2.000€ i višegodišnja suspenzija. Srbija u međunarodno priznatoj federaciji IPF federaciji sa doping kontrolom nema nijednu medalju na Evropskim i Svetskim prvenstvima. Kad napunim 50 godina ulazim u M2 kategoriju do 120 kg a sa totalom od preko 705 kg imam šanse da osvojim prvu medalju za Srbiju,

otkriva nam Cvetković.

Na Evropsko prvenstvo Cvetković je, kao i na ranija takmičenja, otputovao o svom trošku.

Osim ove vicešampionske evropske titule, prošlog aprila osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj i zlato na Balkanskom prvenstvu u oktobru u Beogradu.