Sertifikat “Balcanica Superior” Vinariji Gamanović iz Kladova

Dodela sertifikata novom sertifikovanom partneru Regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior” vinariji Gamanović iz Kladova, biće priređena u utorak, 8. februara, u Restoranu „Jezero“.

Vinarija Gamanović je početkom 2020-te godine nastavila i upotpunila dugogodišnju tradiciju gajenja vinove loze koja u našem vinogradu datira jos od davne 1985. godine, dok je sama vinarija osnovana od strane francuza pod nazivom vinarija “Duša”. Rejon našeg vinograda, koji se inače prostire na 30 hektara i najveci je u Istočnoj Srbiji, je poznat kao rejon sa izuzetno pogodnom klimom za gajenje vinove loze. Peskovito-propustljivo zemljište, najveći broj sunčanih dana u godini na teritoriji Srbije, kao i učestali povetarci koji dolaze iz Đerdapske klisure samo su neki od idealnih uslova koji kada se spoje sa znanjem i iskustvom naših stručnjaka, čine idealan spoj nastanka Gamanović vina. Kapaciteti vinarije su oko 60.000 litara, a trenutno se u našem podrumu proizvodi oko 30.000 litara sa tendencijom rasta proizvodnje isključivo baziranom na kvalitetu, navodi se na fb stranici vinarije.

Vinarija Gamanović iz Kladova, kojoj će biti dodeljen sertifikat, dvadeset prvi je sertifikovani partner Brenda i peti iz Kladova.

Početak je u 11.00 sati.

Podsećanja radi, Regionalni brend istočne Srbije “Balcanica Superior” je žig garancije koji garantuje kupcima da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge kao i da su oni poreklom iz istočne Srbije i korisnicima brenda unapređuje reputaciju, vidljivost i kredibilitet na tržištu.

foto: fb Vinarija Gamanović