Ski opening na Krovu Srbije: Ni magla nije omela skijaše

Uprkos snegu, vetru i gustoj magli, danas je, kako je i najavljeno, na Staroj planini počela nova zimska sezona.

Tačno u podne temperatura je bila -4 stepena, a visina snega oko pola metra.

 

Ski openingu prisustvovalo je stotinak zaljubljenika u sneg i skijanje, koji su nam rekli da je staza odlična i da se dobro snalaze uprkos smanjenoj vidljivosti. Mnogi od njih ovde često skijaju pa su im staze poznate.

Ova planinska lepotica je bezbedna zona, poručuju čelni ljudi JP Stara planina.

“Javno preduzeće „Stara planina“, i „Stara planina RESORT“, još početkom ove godine doneli su odluku da se boravak u objektima „SP RESORT“-a omogući samo vakcinisanim gostima, odnosno onima koji imaju potvrdu o preležanom virusu ili neki od testova. Za uvođenje ovih epidemioloških mera, stigle su pohvale i od Кriznog štaba Vlade Srbije, kao i „covid safe“ sertifikat. Hotel „Stara planina“, prvi je ugostiteljski objekat na svetu, koji je svojim gostima omogućio testiranje u hotelskoj ambulanti, ali i vakcinaciju, prvo za domaće, a zatim i inostrane goste. U saradnji sa Zdravstvenim centrom iz Кnjaževca, na raspolaganju je ambulanta sa laboratorijom i stručnim lekarima, pa gost u svakom momentu može da se testira, i odmah dobije rezultate. Mere koje su na snazi u našim hotelima, doprinose očuvanju zdravlja svih naših gostiju, ali i naših zaposlenih. Кao društveno odgovorna kompanija, takođe želimo da damo primer celokupnoj turističko – hotelijersko – ugostiteljskoj privrednoj grani, kako bi svi zajedno doprineli stišavanju epidemije na teritoriji Republike Srbije”, kaže v.d. direktora Goran Кaradžić.

Svi smeštajni kašpaciteti su već popunjeni za predstojeće praznike i tokom čitavog zimskog raspusta.

„Hotel „Stara planina“, sa spa centrom, igraonicom i ostalim sadržajima, zadovoljava potrebe i najprobirljivijih gostiju, a kada je hrana u pitanju, hotelska kuhinja poznata je nadaleko. Takođe, u hotelu postoji i besplatna ski škola i škola plivanja za decu, koja borave u hotelu sedam i više dana“, dodaje Кaradžić.

Radno vreme skijališta će biti svakog dana od 9 do 15,30.

Prvog dana skijanja je bilo besplatan, a tokom preostala dva dana manifestacije će važiti popust od 30%.

 

Ski centar na Staroj planini ima više od 13 kilometara staza, opremljen je najsavremenijom skijaškom ifrastrukturom koju čine: gondola, dve četvorosedne žičare, dva ski lifta, kao i pokretna traka za decu i skijaše početnike. Skijalište je kompletno pokriveno sistemom za veštačko osnežavanje.