Smotra mehanizacije pred zimsku sezonu

“Štrabag’’ je zadužen za održavanje puteva prvog i drugog reda na teritoriji istočne Srbije. Reč je o putnoj mreži od 1.490 kilometara državnih puteva. Osnovna delatnost i obaveza tokom zimskog održavanja je čišćenje snega sa kolovoza i sprečavanje poledice na kolovozu.

Na punktu preduzeća „Štrabag“, koje je zaduženo za zimsko održavanje državnih puteva prvog i drugog reda, izvršena je smotra mehanizacije i ljudstva zimske službe.

Nenad Stošić, odgovorni izvođač radova na zimskom održavanju državnih puteva za preduzeće ,,Štrabag’’ Zaječar kaže da su spremni za ovu zimsku sezonu.

Sve je spremno za predstojeću zimsku sezonu, imamo mehanizaciju, imamo ljudstvo i potreban materijal. Zimsko održavanje sprovodimo sa deset punktova, putnih baza na kojim imamo raspoređeno preko 40 vozila za čišćenje i uklanjanje snega i posipanje, deset utovarnih sredstava, 11 teretnih vozila putaraca. Imamo potreban broj ljudstva raspoređenih Operativnim planom zimske službe. Za svaku zimsku službu i zimsko održavanje postoji Operativni plan koji se usvaja na nivou Republike Srbije i svako preduzeće ga pravi za svoju teritoriju koju održava. Za ovu zimsku sezonu obezbedili smo potreban materijal, potrebnu količinu soli, u pitanju je oko 6.900 tona soli i preko 8.000 tona rizle za posipanje puteva, kaže Stošić.

Zimsko održavanje puteva počinje 1. novembra 2022. godine i završava se 1. marta 2023. godine.

izvor i foto: Radio Magnum