Grad Bor čuva sećanje na reprezentativku Srbije u streljaštvu i višestruku evropsku šampionku Bobanu Momčilović Veličković, koja je spletom nesrećnih okolnosti preminula prošlog juna.

Olimpijski komitet Srbije i grad Bor posthumno su je proglasili najboljom sportistkinjom u 2020. godini, a od danas sportski centar u Boru nosi njeno ime.

“Jednoglasno usvojena odluka da Sportski centar u Boru ponese ime naše proslavljene reprezentativke u streljaštvu Bobane Momčilović Veličković primer je da šampioni nikada ne umiru.Ovo je još jedan od načina na koji smo želeli da ukažemo počast najuspešnijoj sportistkinji u istoriji sporta u našem gradu i zauvek sačuvamo njeno ime od zaborava.Grad Bor ne zaboravlja svoju šampionku”,

kaže Aleksandra Milikić, gradonačelnik Bora.

Direktorka Sportskog centra Bojana Dlbokić Dubočanin ističe da je za sve zaposlene velika čast što će se ova ustanova od sada zvati po Bobani koja je bila uzor mnogim mladim sportistima i uverena je da će još mladih Borana krenuti Bobaninim stopama i ostavroti vrhubske sportske rezultate.

Skoro godinu dana nakon njene smrtu, u streljani u kojoj je vežbala sve je isto kao kad je otišla. Ostao je njen lap top, beležnica, flašica sa vodom, ormarić, ali je njeno mesto prazno. Na zidu njen dres sa Oimpijade i storinak medalja. Trener Boban Marković kaže da je bila vanserijski talenat i da se to videlo još kada je sa 9 godina poželela da se oproba u streljaštvu. Nizali su se uspesi.

“Bila je prvi put prvak Evrpe 2010. godine kao juniorka, potom još dva puta. Osvojila je svetske kupove i dva puta učestvovala na Olimpijadi”,

nabraja Marković.

Bobana Momčilović Veličković je posthumno proglašena počasnom građankom Bora, a na Sportsko centru koji od sada nosi njeno ime oslikani si murali sa najupečatljivijim momentima iz njene sportske karijere.