Srećan početak nove školske godine!

Za 65.000 prvaka i još 760.000 učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji danas počinje nova školska godina. Prvog dana neće biti predavanja, već će časovi biti posvećeni bezbednosti i razgovorima o negovanju vrednosti.

U zaječarskim školama priređen je svečani prijem nove generacije đaka, a prvake su u OŠ “Ljubica Radosavljević Nada”, odakle stiže naslovna fotografija, dočekali pokloni dobrodošlice.

Po najavama Ministarstva prosvete, bezbednost učenika biće stavljena u prvi plan

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru će od danas, 1. septembra, biti prisutni u svim školama na području nadležnosti ove uprave, i to pre početka, za vreme trajanja, i nakon završetka nastave, u obe smene.

Uveden je novi izborni predmet – “Vrline i vrednosti kao životni kompas” koji bi trebalo da se na aktivan način bavi životnim vrednostima i ljudskim vrlinama i koji će nastavniku davati slobodu da sam određuje teme razgovora.

Prvi mini-raspust đake očekuje se od 8. do 12. novembra povodom Dana Primirja u Prvom svetskom ratu, dok će zimski raspust trajati od 29. decembra do 21. januara.
Mini-raspust planiran je i od 15. do 18. februara povodom Dana državnosti Srbije, a prolećni raspust od 27. aprila do 6. maja.
Kraj školske godine za đake koji završavaju osnovne i srednje škole biće 31. maja 2024, 14. juna školu će završiti ostali osnovci, a 21. juna srednjoškolci.
foto: fb OŠ “Ljubica Radosavljević Nada”