Završena sezona kupanja na gradskom bazenu

Letnja sezona na gradskom bazenu u Zaječaru danas je zvanično završena. Kako kažu u Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavanje“ nakon sumiranja rezultata, ovogodišnja sezona je takođe bila uspešna kao i prošlogodišnja, a najveća posećenost zabeležena je u julu mesecu.

„Kapija gradskog bazena od danas je zaključana, a podaci pokazuju da je sezona uspešno završena. Ove godine je, tokom trajanja kupališne sezone, na gradskom bazenu zabeleženo nešto više od 20 hiljada posetilaca. Zbog velikog broja sunčanih dana i visokih temperatura, najveći broj posetilaca zabeležen je tokom jula meseca, dok je tokom avgusta zabeležen pad posetilaca zbog nestabilnog vremena i velikog broja kiših dana“, rekao je Vice Lalić, direktor JKP „Timok održavanje“.

Lalić je sumirajući letnju sezonu istakao, da je veliko interesovanje i ove godine bilo za Školu plivanja.

„Kada govorimo o Školi plivanja, ove godine je takođe bilo veliko interesovanje roditelja i dece. Školu je pohađalo 85 mališana. O bezbednosti dece, ali i samih kupača, i ove godine su brinuli licencirani spasioci, pa nije zabeležen nijedan ozbiljan slučaj povređivanja“, kazao je Lalić.

U Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavanje“ kažu da sada polako počinju pripreme za predstojeću zimsku sezonu, te će uskoro početi radovi na ski-stazi, ali i na uređenju jaruga i putnih pravaca.

Izvor: Timok održavanje