Trening „Izveštavanje o ciljevima održivog razvoja od 1 do 5“

Trening pod nazivom „Izveštavanje o ciljevima održivog razvoja od 1 do 5“, koji se realizuje u sklopu projketa „Održivi razvoj za sve“, biće održan u ponedeljak, 22. i utorak, 23. novembra u prostorijama Prostora za Pomak u Zaječaru. Trening će voditi Jovana Gligorijević, novinarka.

Platforma „Održivi razvoj za sve” ima za cilj uspostavljanje opštedruštvenog dijaloga među najznačajnijim ne državnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, korporativnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u Agendi za održivi razvoj do 2030.

U tom smislu, trening predstavlja priliku za unapređenje veštine izveštavanja o ciljevima održivog razvoja.

Fondacija Divac snosi kompletne troškove treninga (materijale, obroke, osveženje tokom rada, kao i putne troškove), pa je neophodno da se učešće predstavnika organizacije potvrditi putem elektronske pošte na adresu ivona.gvozdenovic@divac.com do petka, 19. novembra.

Projekat podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030”.

Projekat realizuju Fondacija Ana i Vlade Divac (AVDF), Centar za visoke ekonomske studije (CEVES), Beogradska otvorena škola (BOŠ), Fondacija Centar za demokratiju (FCD), Timočki omladinski centar (TOC) i Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE).