U Mejkers labu se otvara čitalački klub „Knjigaonica“

U Mejkers labu u zaječarskoj Gimnaziji u 18 sati biće otvoren čitalački klub „Knjigaonica“. Tom prilikom biće održan i prvi sastanak članova kluba na kome će biti reči oko dalje dinamike aktivnosti i funkcionisanja kluba.

Iz Knjigaonice pozivaju sve ljubitelje pisane reči da prisustvuju i učestvuju u daljem razvoju ovog kluba koji ima za cilj negovanje ljubavi ka književnosti, kao i promociju domaće književne scene. Članstvo u klubu nije ograničeno starosnom dobi.

Kako se čitalački klub otvara u sklopu projekta „Knjigaonica“ u narednih mesec dana biće organizovane različite aktivnosti koje će biti posebno usmerene na pospešivanje čitalačkih navika kod omladine uzrasta od 15 do 30 godina, kao što je učlanjenje u biblioteku i organizovanje virtuelnih susreta sa popularnim domaćim piscima i spisateljicama.

https://www.youtube.com/shorts/PGA3FB5-EFc

Projekat „Knjigaonica“ realizuje se u okviru projekta „Omladinski fondovi“ koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Gradom Zaječarom, a u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i turizma.