Zaječarcima dve nagrade na Izložbi suvenira i turističkih publikacija u Leskovcu

Na 14. Izložbi suvenira i turističkih publikacija “Leskovac 2021”, Turistička organizacija grada Zaječara osvojila je dve nagrade.

Zaječarcima je pripala treća nagrada u kategoriji “Upotrebni predmet” za set majica sa motivima „Gitarijade“, kao i druga nagradu u kategoriji “Suvenir” za promo kesu i notes sa olovkom. Ovu nagradu zaječarska TO podelila je se TO Bora za set suvenira od terakote.

Na sajmu u Leskovcu bili su uspešni i turistički poslenici iz drugih timočkih opština.

TO opštine Кladovo osvojila je prva nagradu za set publikacija o prirodnim atrakcijama u kategoriji “Jednolisna turistička publikacija” dok je u kategoriji “Višelisna turistička publikacija do 50 strana” druga nagrada pripala TO Sokobanja za publikaciju „Ispunjeni dani u Sokobanji“.

Sokobanjci se mogu pohvaliti i najboljim promom filmom „Zeleno srce Srbije“, dok je TO opštine Majdanpek imala “Najoriginalniji eksponat”, 3D knjigu „Legenda o Hajduk Rajku i pećini“.

U kategoriji “Turistička razglednica” TO opštine Кnjaževac osvojila je drugu, a TO opštine Кladovo treću nagradu.

Nagrade su dodeljene u jedanaest kategorija, a odnose se na suvenire i propagandne materijale kojima turistička organizacija na najbolji način predstavlja svoju turističku destinaciju.

Od ove godine Turistička organizacija grada Leskovca dodeljuje specijalno priznanje za razvoj i unapređenje turizma, a prvo je pripalo Turističkoj organizaciji Srbije.