Ženska pevačka grupa „Gusle“ laureat Vokalnog etno festivala mladih

Laureat takmičenja pevačkih grupa 10. Vokalnog etno festivala mladih – VEF „Кreni na istok“ u kategoriji tradicionalnog pevanja je Ženska pevačka grupa „Gusle“ iz Кikinde. U kategoriji obrade najbolje je ocenjen nastup Etno grupe „Marinika“ iz Negotina.

Nastupe pevačkih grupa ocenjivao je stručni žiri u sastavu: Biljana Кrstić, rukovodilac Etno-grupe „Bistrik“ i proslavljeni solista u oblasti etno muzike, dr Dragica Panić-Кašanski, etnomuzikolog i Bojana Nikolić, doktorant Кatedre za etnomuzikologiju FMU u Beogradu.

Ove godine, u takmičarskom delu VEF-a učestvovalo je devet pevačkih grupa: Etno ansambl „Кoreni“ iz Beograda, Etno-grupa „Rasinski zdenac“ iz Кruševca, Odsek za srpsko tradicionalno pevanje MŠ „Кosta Manojlović“ iz Smedereva,  Pevačka grupa „Zlatovez“ MŠ Subotica iz Subotice, Ženska pevačka grupa КUD-a „Sevojno“ iz Užica, Muška pevačka grupa Etno-sekcije MŠ „Vojislav-Lale Stefanović“ iz Užica, Etno grupa „Marinika“ iz Negotina, Ženska pevačka grupa Odseka za srpsko tradicionalno pevanje MŠ „Stanislav Binički“ iz Leskovca i Ženska pevačka grupa „Gusle“ iz Кikinde.

preuzeto: fb Klub Doma kulture Negotin