Aleksandar Vučić nosilac izbornih lista na svim nivoima

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i aktuelni predsednik Srbije biće nosilac lista na svim nivoima izbora planiranih za 3. april, odlučeno je na današnjoj sednici Glavnog odbora SNS-a. Uskoro odluka o predsedničkom kandidatu naprednjaka.

Srpska napredna stranka na izbore 3. aprila izaći će sa listom “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”.

“Aleksandar Vučić je nosilac svih naših lista, ovo je moto pod kojim izlazimo, ovo je poruka iza koje svi zajedno stojimo zato što sve ono što smo do sada uradili u Republici Srbiji uradili smo zajedno sa našim narodom i građanima. Možemo da se ponosimo našim rezultatima i pokazali da zajedno zaista možemo sve, da Srbija postane pobednička zemlja u svakom segmentu i svakom polju”, navela je Ana Brnabić na konferenciji za medije nakon sednice Glavnog odbora SNS-a.

Jednoglasna odluka da će prva na listi za parlamentarne izbore biti dr Danica Grujičić.

“To je osoba koju zna čitava Srbija, osoba koja je najveći stručnjak u Srbiji u oblasti u kojoj radi, jedan od najvećih u Evropi i svtu, osoba koja je spasila hiljade i desetine hiljada života i koja nesumnjivo može da iznese i pokaže sve vrednosti za koje se zajedno borimo”, navela je Brnabićeva.

Listu za beogradske izbore predvodiće Aleksandar Šapić.

“Posebno sam ponosna što na našoj listi imamo veliki broj javnih ličnosti, najboljih stručnjaka u svojim poljima, ljudi kao što je pored Dane Grujičić, pod broj dva prof. Stojan Radenović, naš najcitiraniji matematičar, čovek koji je doprineo da Beogradski univerzitet bude među 300 najboljih na Šangajskoj listi, koji srcem i dušem živi za Srbiju, obrazovanje nauku i mlade ljude. Kao treća Jelena Begović, najveći stručnjak u oblsti genetike, koja je tokom pandemije pomogla da otvorimo dve najsavremenije laboratorije u Srbiji, Vatreno oko u Beogradu i Nišu”, navela je Brnabićeva.

Na listi su i Lazar Ristovski, dr Marija Zdravković, prof. Žika Bujuklić, stonoteniserka Borislava Perić Ranković, prof. dr Dejan Ilić, Jovan Kolundžija, operska pevačica Nataša Tasić Knežević, Marko Kešelj.

“Ja sam kao član SNS-a neverovatno ponosna na našu listu, mislim da nijedna lista neće moći da dođe blizu naše liste”, istakla je Brnabićeva, dodajući da će “tek od 15, 16. mesta na listi biti članovi SNS-a”.

Izbori će, kaže, biti izuzetno teški.

Navodi da će Srpska napredna stranka uskoro imati još jedan sastanak Predsedništva i Glavnog odbora na kom će doneti konačnu odluku o predsedničkom kandidatu partije.

“Svakako da SNS želi da Vučić bude naš kandidat, to je apsolutno najbolje za Srbiju i jedina opcija koja garantuje da Srbija nastavi da se razvija ovom brzinom”, rekla je Brnabićeva.

Cilj je, ističe, da na kraju mandata naredne vlade prosečna plata bude 1.000 evra, a prosečna penzija 500 evra.

preuzeto: RTS