ASU “AS”: Priznanja najboljima za osvojenu duplu krunu

Automobilsko sportsko udruženje “AS” iz Zaječara apsolutni je šampion Srbije na brdskim i kružnim stazama, što je uspeh koji je malo kome pošao za rukom u istoriji automobilizma na ovim prostorima.

Ako se na brdu i očekivao veliki uspeh, onda je trijumf na kružnim stazama stigao kao neverovatan poduhvat i rezultat čitavog tima. Iz tog razloga, u Automobilskom sportskom udruženju „AS“ rešili su da tačku na sjajnu godinu stave dodelom specijalnih plaketa, diploma i nagrada najzaslužnijima za osvojenu dvostruku krunu prvaka Srbije.

„Sigurno je da nećemo stati na ovome, imamo veliki kvalitet u našim redovima, a cilj je jasan trostruka uzastopna titula na brdskim stazama“, poručio je Života Milić „Gaga“, potpredsednik i koordinator Automobilskog sportskog udruženja “AS”.

Edukacija mladih u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, samo je deo budućih planova u zaječarskom klubu.

„Auto slalom u Zaječaru ide u korist toga, pošto ćemo na stazi imamo i putničke automobile. Nova staza dužine 1580 metara novog asfalta u Zaječaru biće završena pred ovogodišnju trku koju ćemo organizovati po najvišim standardima“, podvukao je Milić.

„Grad će uvek stajati iza ovakvih uspeha, da ne govorim koliko je značilo to što smo put prema Halovu uspeli da sredimo zahvaljujući angažovanju čelnih ljudi kako Puteva Srbije, tako i ASU „AS“ Zaječar. I sam znam koliko je truda neophodno uložiti za ovakav rezultat, a pogotovo koliko ga je teško ponoviti dve godine u nizu“, naglasio je Stanković.

Rekordan broj bodova u ekipnoj konkurenciji i trijumf u generalnom plasmanu ostvarili su sledeći vozači ASU“ AS“:

Miloš Ivković i Dejan Vukić iz Zaječara, Dragan Lukić iz Кragujevca, Dejan Ilić Đeniks iz Кragujevca (kapiten kluba), Dragan Filipović iz Beograda, Nenad Savić iz Čačka, Vladica Rabrenović iz Stokholma Goran Rabasović i Bajine Bašte i Života Milić – Gaga iz Beograda kao kordinator kluba i vozač.

prezeto: Glas sporta