„Budi i ti heroj“ slogan manifestacija povodom Dana Sektora za vanredne situacije

Sektor za vanredne situacije MUP-a planira obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije nizom manifestacija širom Republike Srbije koje bi bile humanitarnog karaktera pod sloganom „Budi i ti heroj“, od 11. do 17. septembra.

Naime, 17.septembra 2009. godine je dan kada je osnovan Sektor za vanredne situacije kao jedinstvena služba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama, i ujedno je i dan kada vatrogasci-spasioci obeležavaju krsnu slavu, Presvetu Bogorodicu Neopalimu kupinu ili nesagorivu kupinu, zaštitnicu vatrogasaca, navodi se u saopštenju PU Bor.

S tim u vezi, Odeljenje za vanredne situacije u Boru, Vatrogasno-spasilački Bataljon Bor organizuje sledeće aktivnosti:

– Akcija dobrovoljnog davanja krvi pripadnika Vatrogasno-spasilačke čete Bor, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, biće organizovana u utorak 12. septembra u prostorijama Crvenog krsta, od 10 sati, kada će 16 pripadnika VSČ Bor dobrovoljno dati krv.

– Taktičko-tehnički zbor gde se očekuje prisustvo velikog broja predškolske, školske i srednjoškolske dece, održaće pripadnici VSČ Bor na platou Doma Kulture u sredu 13. septembra od 10 do 12 sati. Ovom prilikom će vatrogasci spasioci prikazati vatrogasne sprave, opremu i vatrogasna vozila sa kojima rade. U istom terminu biće održana i javno-pokazna vežba gašenja požara višespratnica na objektu Doma kulture.