EU podržala rekonstrukciju sportskih terena u Knjaževcu

Četiri košarkaška i dva rukometna multifunkcionalna terena, čija vrednost radova iznosi više od 22 miliona dinara i finansirana je sredstvima „EU pro plus“ programa kompletirana su na prostoru oko gradskog stadiona u Кnjaževcu. Šef odeljenja za saradnju delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini obišao je u društvu čelnih ljudi opštine na istoku Srbije novoizgrađeni sportski kompleks koji je izgrađen uz podršku EU.

„Budućnost Srbije jeste u sportu, u zdravlju dece koja će koristiti upravo ovaj kompleks, jer to je ono na čemu bi sve trebalo da počiva i da se bazira”, istakao je u Кnjaževcu Nikola Bertolini, šef odeljenja za saradnju delegacije EU u Srbiji.

Predsednik opštine Кnjaževac Milan Đokić poručio je da podrška Evropske unije knjaževačkoj opštini mnogo znači i istakao važnost razvoja sportske infrastrukture.

„Ovaj kompleks malih sportskih terena je nešto što upotpunjava sliku sportskih terena na teritoriji naše opštine. Najpre da bi naši mladi mogli da se bave sportom, a s druge strane mi želimo da razvijamo i sportski turizam. Sve ovo ne bismo mogli da uradimo bez pomoći Evropske unije, koja nam je učešćem od 85 procenata finansijskih sredstava pomogla u realizaciji ovog značajnog projekta. Projekat je vredan 223 hiljade dolara i to svakako ne bismo mogli da uradimo sami. Značajnu pomoć dobili smo i za opremanje spa centra „Banjica“ što će upotpuniti razvoj banjskog turizma. Čak 270.000 dolara izdvojeno je za te namene, uz sve one projekte koje smo do sada realizovali, kao što su brojni prekogranični projekti koje podržava EU. Naša želja, ali sve više i realnost je da Кnjaževac izgleda modernije, savremenije i da sve više nalikuje drugim malim, lepim gradovima u Evropskoj uniji”, zaključio je predsednik opštine Кnjaževac Milan Đokić.

preuzeto: Glas sporta, foto: Ivana Vulikić-Vučić