Gastronomska ponuda deo turističkog mozaika Srbije

Nacionalni specijaliteti i šarolika gastronomska ponuda deo su turističkog mozaika Srbije. U belmužu, janiji, tarani sa kobasicama i drugim neobičnim, ukusnim đakonijama ovog vikenda uživaju Zaječarci i njihovi gosti.

Gastro karavan, drugi po redu, u Zaječar je doneo kulinarske specijalitete iz mnogih gradova Srbije – Pirota, Zlatibora, Boljevca, Medveđe, Sente, Knjaževca, Mađarske, Zrenjanina, Sokobanje, Svrljiga.

U okviru karavana organizovan je i celodnevni program. Mališane je zabavljao voditeljski par i maskota iz poznatih crtanih filmova.

„Mi smo osmislili neke takmičarske aktivnosti, pa ćemo prvi put na karavnu imati titule kralj karavana i kraljica karavana, nagradićemo specijalitet koji odlukom žirija bude najukusniji, ali nagradićemo i one koji naprave najukusniju slanu ili slatku pitu. U okviru karavana, organizovane su i radionice gastronomskog tipa gde su žene iz uduženja, zajedno sa mališanima, pravile razne specijalitete“, kazala je Dragana Gogić Rajković, direktorka TO Zaječar.

Ovom lepom događaju, priklučila se i zaječarska biblioteka „Svetozar Marković“ koja je posetioce darivala knjigama iz svog izdanja, kao i besplatnom godišnjom članarinom.

foto: Radio Magnum/TO Zaječar