Ivica Dačić peti put izabran za predsednika SPS

Ivica Dačić izabran je jednoglasno za predsednika partije na današnjem Кongresu SPS-a, od strane oko 3.000 delegata SPS. Dačić je poručio da je SPS čelični stub jedinstva državnih i nacionalnih interesa, a da je politika Socijalističke partije Srbije usmerena na dve centralne teme – na prvom mestu Republiku Srbiju, a na drugom ono što je moto SPS-a – jedinstvo i politička stabilnost države.

Dačić je istakao da su u Srbiji prioritet jedinstvo i politička stabilnost, te da bez toga „nema ničega“ i podsetio da socijalisti daju punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u borbi za nacionalne i državne interese.

 

„Niko ne ispunjava međunarodne sporazume koje smo potpisali. Njima se može da imaju dvostruke pristupe, a mi smo uvek govorili da želimo da vodimo balansiranu spoljnu politiku, da probamo da ostvarimo nova prijateljstva, da negujemo stara, naročito sa prijateljima kao što su Rusija, Кina i svi drugi, ali i da nađemo zajednički jezik sa svima koji imaju važnu ulogu na međunarodnoj sceni“, dodao je predsednik SPS-a.

Predsednik Srbije prisustvovao je današnjem Кongresu SPS-a. Vučić je poručio da računa na SPS u budućnosti, kao i da je u poslednjih 10 godina mnogo urađeno, što „sigurno ne bi bilo lako bez Socijalističke partije Srbije“, te da je upravo iz tog razloga važno jedinstvo kada su političke stranke u pitanju.

Pored predsednika Republike Srbije, socijaliste je na Кongresu podržao i predsednik RS Milorad Dodik. Dačić je poručio da socijalisti Dodiku pružaju apsolutnu podršku u očuvanju državnog i nacionalnog interesa kada je u pitanju srpski narod.

 

 

“To je poruka i za Vučića i za Dodika i celu Srbiju. Računajte na nas – mi smo čelični stub državnog i nacionalnog jedinstva u Srbiji. Sve za Srbiju, a Srbiju ni za šta“, zaključio je Dačić i zahvalio svim koalicionim partnerima na jedinstvenoj politici.

Na Кongresu Socijalističke partije Srbije izabran je predsednik stranke, članovi Glavnog odbora SPS,članovi Statutarne komisije SPS i članovi Nadzornog odbora SPS.

Kongresu Socijalističke partije Srbije prisustvovao je 21 kandidat iz Zaječara, kao i članovi stranke iz drugih timočkih opština.  Zaječarci su za članove Glavnog odbora iz svojih redova predlažili dr Mirka Nikolića i Mariju Milić, za članove Izvršnog odbora dr Mirka Nikolića i Marjana Jovanovića, a za članove Predsedništva SPS dr Mirka Nikolića i Nikolu Šainovića.

Ivici Dačiću je ovo peti mandat na čelu partije.

Počasni gosti Кongresa bili su i ambasadori Кine i Rusije u Srbiji, predstavnici bratskih političkih partija iz regiona, dok se putem video linka prisutnima obratio i Aleksis Cipras, predsednik koalicije SIRIZA.

foto: SPS