Izborna konferencija zaječarskih socijalista

Doktor Mirko Nikolić predvodiće zaječarske socijaliste i naredne četiri godine, odlučeno je na izbornoj konferenciji Gradskog odbora SPS a na predlog svih mesnih odbora. Poverenje je dato i dosadašnjem sekretaru Saši Ivanoviću koji će nastaviti da u stranci obavlja istu funkciju.

Na sednica je imenovano i deset potpredsednika Gradskog odbora SPS, koji će imati zaduženja po oblastima.

 

U ime lidera socijalista Ivice Dačića, izbornoj konferenciji je prisustvovao Nikola Šainović, koordinator Glavnog odbora za Zaječarski i Borski okrug koji je istakao da se borba za odbranu srpskog naroda nastavlja i da Ivica Dačić kao ministar spoljnih poslova daje veliki doprinos da istina dopre do svih onih svetskih lidera i institucija, koji mogu da doprinesu rešavanju pitanja između Srbije i takozvanog Kosova. SPS kao ozbiljna stranka u saradnji sa SNS i ostalim parlamentarnim strankama mora u narednom periodu da se bavi i rešavanjem razvojnih pitanja koja će doprineti razvoju Srbije i bolji život njenih građana, naglasio je Šainović.

Dr Mirko Nikolić je, zahvaljujući na poverenju, naglasio da je Gradski odbor SPS Zaječar na poslednjim parlamentarnim izborima treći po rezultatima u Srbiji, nakon Surdulice i Leskovca, i da su socijalisti i u Zaječaru deo parlamentarne većine. Važno je, rekao je, da socijalisti podjednako budu zastupljeni u državnoj upravi i javnim preduzećima.

 

Za predstojeći 11. Kongres Socijalističke partije Srbije, izabran je 21 kandidat, a za predsednika stranke predložen dugogodišnji lider SPS, Ivica Dačić; za predsednika IO SPS Vlada Zagrađanin i za potpredsednike Branko Ružić, Novica Tončev, Aleksandar Antić i Đorđe Čabarkapa.

Zaječarci za članove Glavnog odbora iz svojuh redova predlažu dr Mirka Nikolića i Mariju Milić.
Za članove Izvršnog odbora predloženi su dr Mirko Nikolić i Marjan Jovanović, a za članove Predsedništva SPS dr Mirko Nikolić i Nikola Šainović.