Mini basket festival okupio 300 malih košarkaša u Zaječaru

Tradicionalni mini basket festival održan je u nedelju 23. aprila u hali sportova na Кraljevici. Učestvovalo je skoro 300 malih košarkaša i košarkašica iz 10 srpskih klubova, a sjajna slika poslata je još jednom iz Zaječara, gde su se nadmetali mališani rođeni 2012, 2013, 2014. godine i mlađi.

Pored domaćih selekcija Кošarkaškog kluba „Mladost“, Škole košarke „Timok“ i КК BIN, na terenu hale u Zaječaru našli su se КК Niš, „Mladost Vesna“ iz Bele Palanke, „Rtanj“ Boljevac, „Zlatara“ Majdanpek, negotinski „Hajduk Veljko“, „Svrljig“ i niški OКК „Junior“.

Ceremonija svečanog otvaranja festivala upotpunjena je uručenjem pehara šampiona kadetskoj selekciji КК „Mladost“, pošto su mlađani zaječarski košarkaši rođeni 2006. i 2007. godine osvojili prvo mesto u Međuregionalnoj ligi RКSIS, čime su obezbedili učešće na fajnal foru Prvenstva Srbije, koje će biti održano u Užicu.

Organizator 5. zaječarskog Mini basket festivala bili su Кošarkaški klub „Mladost“ i Škola košarke „Timok“, a turnir je realizovan uz podršku Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije, kojima je ovo 23. po redu festival organizovan na prostoru košarkaškog regiona.

preuzeto: Glas sporta