Tamaru Novaković iz Bora izujedali pit bul terijeri

Boranku Tamaru Novaković sinoć su na dečjem igralištu ispred njene kuće napala dva psa koje su vlasnici pustili na nju. Psi su unesrećenu ženu izujedali po glavi.

Tamara, koja je čitav život posvetila zbrinjavanju životinja i aktivista je udruženja “Borske šape”, osim fizičkog bola, pretrpela je psihički šok.

Na dečijim spravama i sportskom terenu u Homoljskoj ulici u Boru uvek ima dece. Kako se ovo mesto nalazi odmah preko puta Tamarine kuće, ona je videvši sinoć da su mladić i devojka svoje opasne pse da slobodno trče bez povoca i korpe, izašla da ih upozori. Kako i sama ima više pasa i aktivista je Udruženja za zaštitu životinja, nije ni pomislila da će nešto poći po zlu.

Tog momenta su me ščepali za jaknu i uspeli da me obore. Samo sam prekrila lice rukama. Oni su me kidali u predelu temena glave, ispričala je  Tamara.

Njena majka Jasmina videla je napad pasa na svoju ćerku. Otrčala je po Tamarinog muža pa su brzo otišli da je izvuku iz čeljusti pasa.

Videla sam je kako je mirno išla prema njima i odjednom vidim crnog psa kako skače na nju i obara je, pa je ubrzo i drugi nasrnuo na nju. Počela je da vrišti, a ja nisam znala da li da potrčim ka njoj da je izvučem ili da zovem zeta. Vratila sam se do kapije i vikala ga iz sveg glasa. Kad smo stigli tamo, oni su cimali pse, međutim, kad sam stigla, oni su još bili na njoj. Jedva su ih odvojili od nje , kaže Jasmina.

Dan kasnije, bolovi su još jači. Kako kaže Tamara, fizičke rane će proći, ali traume teško.

Psi koji su napali Tamaru, sada su pod nadzorom veterinara u Gradskom azilu za pse, a u inspekciji kažu da je precizno definisano na koji način se čuvaju vlasnički psi.

Podrazumeva se da svi nose brnjicu. Samo na mestu gde se puštaju psi, za šta postoje određene lokacije, se oni mogu pustiti bez povoca. Inače van tih mesta se ne smeju nigde puštati sa povoca i moraju da imaju brnjicu , kaže Dragan Štrbac, načelnik inspekcije GU Bor.

Mladić M.J. (40) i devojka K.D. (24) koji su sinoć bili sa psima odmah su privedeni i zadržani. Terete se za krivično ugrožavanje opšte sigurnosti.

Vlasnicima pasa određeno je zadržavanje do 48 sati, dok se psi za sada nalaze u gradskom azilu.