Tim Grljana treći na Seoskim sportskim igrama Srbije

Ekipa Grljana osvojila je treće mesto i bronzanu medalju na Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije. Grljanci su ponovo ostvarili sjajan rezultat na Državnom takmičenju čiji je domaćin bio Požarevac. Veliko finale Seoskih sportskih igara održano je od 1. do 3. septembra, a pobednici 5. izdanja ove jedinstvene manifestacije postali su takmičari sela Veliki Šiljegovac kod Кruševca, koji su na taj način stigli i do glavne nagrade igara, sportskog terena za mali fudbal i rukomet čiji darodavac je Sportski savez Srbije.

Veliki žal ponovo ostaje za ekipu Grljana, jer su takmičari iz najvećeg zaječarskog sela bili tako blizu titule, koje bi donelo potpuno nov sportski teren za mali fudbal i rukomet u Grljan. Naime, Grljanci su po završetku svih 11 disciplina sakupili 53 boda, što je bilo dovoljno za bronzano odličje. Dva boda više imala je ekipa Brodareva iz Prijepolja, dok su prvoplasirani takmičari Velikog Šiljegovca osvojili 58 bodova i postali novi šampioni Seoskih igara Srbije.
Sjajni su u dva dana takmičenja na sportskim terenima u Požarevcu bili Grljanci. Na pravi način su reprezentovali kako svoje selo, tako i grad Zaječar. Takmičenje je počelo kako se samo poželeti može, sa prvim mestom u skoku u dalj, a nastavilo se i odličnim nastupom i 3. mestom u skakanju u bacanju kamena i narodnom rvanju za ekipu, koju je i ovog puta predvodio Sportski savez grada Zaječara.

Nedostajalo je malo i sreće u nekim momentima, pre svega u žrebu za neke discipline, ali požrtvovanja svakako nije. Ipak, osvojena je medalja, treća u nizu na Seoskim igrama za ekipu Grljana, inače petostrukog uzastopnog zaječarskog i regionalnog šampiona i učesnika svih pet velikih finala, u Rudnoj Glavi, Vrnjačkoj Banji, Ubu, Čačku i Požarevcu.

preuzeto: Glas sporta