U Valakonju izgorelo domaćinstvo Milije Bejića

U vatrenoj stihiji, za dvadeset minuta izgorelo je čitavo domaćinstvo penzionera Milije Bejića u Valakonju kod Boljevca – dve kuće, štala, poljoprivredne mašine, deset kubika drva prišremljenih za zimu, koza sa jaretom, bašta.

Od šporeta na drva u letnjoj kuhinji, vatra je zahvatila plastičnu nadstrešnicu, a potom kuću i pomoćne zgrade. Vatrogasci su brzo stigli ali je u požaru stradalo skoro sve.

Vremešni Milija, zašao u devetu deceniju života, i njegova supruga Milenija ostali su bez ičega.

Kako je bunar presušio, oni sada nemaju ni vode da operu garež sa zidova izgorelog doma ali nemaju ni krov nad glavom. Pomoć očekuju od lokalne samouprave.

Kako nam je rekao Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac, na sednici Opštinskog veća doneta je odluka da se ovoj porodici nabavi kontejner za stanovanje, čija je vrendosz zajedno sa troškovima prevoza oko 400.000 dinara.

Takođe, biće im pružena pomoć da se šti pre priključe na vodovodnu mrežu koja je tek nekoliko metara od njihovog imanja.

Dok se ova dva najveća problema ne reše, Bejićima je svaka pomoć dobrodošla, od pokućstva do hrane i vode. Oni koji žele da pomognu, mogu se javiti Miliji na telefon 069 0105117.