Vučić: Zdravstvenim radnicima po 10.000 dinara, penzionerima 20.000

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će krajem januara ili početkom februara 120.000 zdravstvenih radnika dobiti jednokratno po 10.000 dinara, a penzioneri po 20.000 dinara.

Vučić je na TV Prva rekao večeras da su plate najbrže rasle u vojsci i zdravstvu, nešto sporije u policiji, jer su njihove plate već bile veće, ali da će se i o tome voditi računa.

Kazao je da su penzije rasle, ali ne dovoljno brzo i da se zato sada i penzionerima pomaže, preneo je Tanjug.

Predstojeći referendum, o ustavnim izmenama u oblasti pravosuđa je veoma važan, jer će obezbediti da političari ne mogu da biraju sudije, koje će biti apsolutno nezavisne, istakao je predsednik i pozvao građane da na referendum izađu i glasaju za promene Ustava.

On je rekao da je referendum važan zbog daljih reformi u oblasti vladavine prava, a ne zato što će nešto doneti vladajućoj partiji, u kojoj je, kaže, više onih protiv izmena o kojima se glasa na referendumu.

Vučić je rekao da će on svakako pozvati građane da izađu na referendum i da glasaju za, kako se nikad više ne bi ponovima reforma pravosuđa nalik onoj iz 2009. godine.

„Danas imate reakciju javnosti na svaku odluku u pravosuđu, i kada im se odluka ne sviđa, kažu Vučić je kriv, a kada im se dopada, onda hvala hrabrim sudijama jer su protiv Vučića…. Mi želimo da nam se nikada više ne ponovi 2009. godina, kada je na kriminalan način politika određivala ko će da bude sudija, a ko ne. Neće više političari moći da biraju sudije”, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da će Srpska napredna stranka, koju vodi, između 15. februara i početka marta doneti odluku o kandidatu za predsedničke izbore, dodajući da treba privesti kraju važne projekte u narednom periodu.

„Ne znam čemu žurba”, odgovorio je on na pitanje da li će se kandidovati na izborima koji će uslediti za nešto više od tri meseca.

„Moj posao je da raspišem parlamentarne izbore, 14. ili 15. februara, a predsednik Skupštine Ivica Dačić raspisaće tada beogradske izbore. Onda oko 1. marta Dačić raspisuje predsedničke izbore da bi svi bili održani u jednom danu i ljudi će imati priliku da biraju 3. aprila. Nije žurba, imamo mnogo državnih poslova”, rekao je Vučić.

izvor: PrvaTv/Politika